Festtale

3 tips til en god fest

Står du i det glædelige scenarie og skal holde en fest? Vil du gerne skrive en tale, der kan køre stemningen helt og i gear og gøre festen uforglemmelig?
Festtalen kan blive holdt på alle tidspunkter i festen, til start, midtpunktet eller imod slutningen. Det vigtigste er at talen biddrager til at skabe den gode og festlige stemningen i lokalet.

Denne artikel er lige netop noget for dig, der står med disse overvejelser. Jeg vil komme ind på 3 tips til, hvordan du kan skrive en rigtig god festtale.

1. Kort og godt

Du står og vil rigtig gerne ud med et budskab, men du skal passe på talen ikke bliver for lang, og der kommer for mange unødvendige detaljer med. Det er dig, der står med alles opmærksomhed, men du vil hurtigt miste deres fokus, hvis din tale bliver for omfattende.  Prøv at holde din tale på omkring 5-10 minutter frem for 20+ minutter. Du kan mene dine historier er nok så spænende, men andre deler måske din entusiasme.

Hold det relevant

Du skal forsøge så bedst som muligt at skære budskabet ind til benene. Noget af det vigtigste til en fest er at man ikke bryder tempoet for meget, hvis folk i forvejen hygger sig. Folk vil selvfølgelig være stille under din tale, men deres fokus vil sandsynligvis ikke være på dig, hvis talen trækker i langdrag.

2. Humor er vigtigt

Dette punkt er selvfølgelig op til situationen, hvis tonen skal være anderledes, så må du tilpasse den.
Humor er et utrolig stærkt redskab, der kan bringe publikum sammen og skabe mere fokus. Prøv gerne at vinkle dine budskaber med noget humor, da dette også vil gøre dem mere memorable.

Bringer folk sammen

Humor hjælper også, hvis det er en fest med folk, der måske ikke kender hinanden specielt godt. Den korteste distance imellem mennesker er et smil eller latter. Hvis din tale kan få folk til at le, så vil det hjælpe med til at bringe folk sammen.

3. Inddrag publikum

Det er meget naturligt at blive nervøs, hvis du skal holde en tale. Vi vil hurtigt begynde at lede efter vores venner eller familie i rummet og fokusere mere på dem. Prøv så vidt muligt at undgå dette. Husk at der er mange forskellige mennesker til festen og ikke alle kender jeres specielle og interne jokes. Det er meget vigtigt at man ikke udelukker nogen af gæsterne med ens tale, men istedet forsøger at danne en ramme, hvor alle kan være med.

Det kan være svært at skrive en humoristisk festtale selv og kan være meget tidskrævende. Hvis du gerne vil have flere råd eller hjælp, kan du besøge festtale.dk 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *