4 udendørs aktiviteter du kan lave om vinteren

Vinteren, julen og kulden er ved at være over os alle sammen, det betyder at mange af os holder os indenfor, vi kommer ikke ud og vi får ikke dyrket nok motion. Her giver vi dig nogle gode tips til alternative aktiviteter du kan lave enten alene eller med familien om vinteren.

Cykling i skoven / spinning derhjemme

Snup din mountainbike, din racer – eller din damecykel og tag på en dejlig cykeltur i den nærmeste skov. Det hyggeligste er klart at tage et familiemedlem eller en god ven eller veninde med, men til tider kan det også være afslappende og fredsfyldt bare at cykle afsted alene uden at tænke over, hvor man ender op henne.

Under vinterhalvåret bliver det dog meget hurtigt mørkt, så glem ikke kraftigt lys både for og bag på din cykel og vær også opmærksom på isglatte veje eller bare glatte veje eller stier grundet mudder og våde blade. Er du ikke meget for at snige dig ud i mørket på de rigtig rigtig kolde dage, så er det helt forståeligt; sådan er der mange af os andre der også har det, men så kunne det måske give mere mening at supplere cykleriet med en spinningscykel, hjemme i soveværelset eller hvor der ellers er plads.

Det er faltisk en rigtig fed måde at holde (cykel)formen ved lige, og ofte er det også ekstra godt med spinningscykel derhjemme, fordi man får rent faktisk brugt den – der er ikke noget vejr, tid eller andet der virker som undskyldning. Det er bare op på cyklen og selvom det kun er 15 min et par gange om ugen gør det en kæmpe forskel i længden. Vil du have lidt inspiration til at vælge den rigtige spinningscykel til hjemmet kan du med fordel tjekke denne aktuelle test ud.

Stå på skøjter

At stå på skøjter en en utrolig romantisk og hyggelig aktivitet, hvis man er lidt frisk og okay god til at holde balancen. Tag en god tyk jakke, hue, handsker og halstørklæde på og så er det ellers bare afsted. Hvis du ikke er så god til det med balance, så fortvivl ikke. Bare smid et par skibukser på, og så er du good to go.

I de fleste byer er der rig mulighed for at stå på skøjter både indendørs og udendørs, hvis altså isen er blevet erklæret tyk nok på søen. Vær dog opmærksom på, at der oftest ikke er mulighed for at leje skøjter, hvis du vælger at skøjte på en udendørs så. Så hvis du ikke ejer et par skøjter, skal du satse på at finde en hyggelig skøjtehal i stedet. At stå på skøjter kan være rigtig hyggeligt op til jul, så kan man starte med at stå på skøjter og derefter tage ud og juleshoppe.

Nogle af de have- og husopgaver du ikke nåede i sommers

Mange af os stopper med at arbejde på hus og have når det bliver vinter, men det er ærgerligt, da man ellers kan nå rigtig meget. F.eks. kan alle rense- og vaskeopgaver med fordel foretages vinter, f.eks. vask af tagrender, rensning af tagrender, vask af fliser, rens og vask af tag og sternbrædder.

Løb en tur i skoven

Hvis du er rigtig frisk og godt kan lide at holde dig i form, er en løbetur et par gange om ugen altid en favorit. Selvom det er frysende koldt udenfor, så handler det bare lige om at planlægge og finde noget godt løbetøj, der isolerer og holder kulden ude, så du ikke bliver syg og forkølet.

Vinterbadning

Mange mennesker dyrker vinterbadning. Et hurtigt dyp i det isnende vand, og du mærker dit adrenalin pumpe og føler dig som et nyt menneske, når du stiger op af vandet igen. Det lyder måske helt væk fra vinduet at hakke hul i is og derefter stige ned i vand, der er så koldt, at man ikke kan tænke en ordentlig tanken.

Men alle mennesker med lidt viljestyrke, gåpåmod samt et friskt sind kan dyrke vinterbadning, hvis de “træner op til det.” Alt træningen kræver er, at du starter din badning allerede om sommeren. Herfra bliver du ved indtil vinter, og undervejs vænner du dig til, at vandet bliver koldere og koldere. Din krop kan holde til langt koldere vand undervejs, som den vænnes til at bade i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *