Lidt om comfort food

Kender du betegnelsen “Comfort Food“? Det er det samme som “feel-good”-mad. Mad der trøster. Mad der gi’r en fornemmelse af ro i kroppen. Mad der gør dig tilfreds, døsig og afslappet?

Jeg kom til at tænke på det i går, da jeg igen røg i brødkurven – selvom jeg gerne vil lade være? Ikke at jeg skal forbande lige brød. Det er et rent tilfælde. Men jeg VIL gerne minimere mit brød-indtag så hvorfor er det så svært?. Kom til at tænke på det her med Comfort Food. Brød er nemlig en af de fødevarer som ofte går under betegnelsen. Typisk er det Brød, Ost, Is, Kage, Slik, Chokolade og fed mad som eks Junk Food, der gi’r trøst. Det er typisk den slags mad vi tyr til, når vi måske bare har brug for en krammer, en tudetur, søvn, ro eller det at sige fra?

Jeg kender det fra mig selv. Men skal hilse at sige, at det hverken trøster, afstresser eller får mig i bedre humør. Tværtimod. Faktisk er det lidt som at tisse i bukserne hvilket næsten ville være bedre, for der kan man da i det mindste tage et bad og rent tøj på – og så var der rent bord… 😉

Hvis du sidder og tænker, at det dog er det mest mærkelige du nogensinde har hørt/læst kan jeg kun sige “Fedt for dig. Tillykke og bare hop videre til et andet indlæg :-)” Hvis du har – og er nysgerrig på hvordan du slipper udenom, vil jeg gerne hjælpe dig med nogle redskaber som jeg selv arbejder med. Redskaber som jeg har tiltusket mig fra her Caroline Fibæk, Per Brændgaard og Uffe Damborg mfl.

  • Prøv at skrive ned, hvornår det typisk er at du spiser – hvor det i virkelighen ikke er mad du trænger til?
  • Prøv derefter at skrive ned, hvad du kunne have foretaget dig istedet?
  • Prøv så at skrive ned hvordan du får det, når du “trøster dig selv” med mad? og her mener jeg ikke nødvendigvis, at du behøver at have været ked af det.
  • Når de stå sker. Reflekter over følelserne. Prøv at sætte dig ned i en stol eller i sofaen – gerne PÅ hænderne så de ikke gør noget dumt og mærk efter hvad der sker indeni. Vær i det. Vær nysgerrig.

Og her mener jeg virkeligt “Skriv det ned” Det skrevne ord har en helt anden betydning.

Jeg er blevet meget nysgerrig på mig selv de seneste år. Det er dog ikke ensbetydende med, at jeg nu har løsningen og er klar med et svar til alle andre. Jeg lærer hver dag. Og de ting der driller mig, er ikke nødvendigvis det der driller dig. Men jeg syntes det er fedt og spændende at løse egne konflikter – at lære at mærke efter og blive sin egen mor. Som Caroline Fibæk skriver i “Nyd dig Slank”.

Øv dig i at være en omsorgsfuld mor for dig selv. Øv dig i at lytte til hende hver dag. Hvordan ville du tale til dig selv, hvis du var din egen omsorgsfulde mor?

En omsorgsfuld mor ville bemærke, når du er træt. Hun ville se når du mangler kys og kram. Hun vil trøste og omfavne dig, når du er ked af det.

Elsker at læse ovenstående. For det er så korrekt. JEG elsker mine børn og vil dem KUN DET BEDSTE. Give dem den bedste mad og jeg fortæller dem HVER dag, at jeg elsker dem. Men det siger jeg aldrig til mig selv?

Lidt at reflektere over. Håber du er god ved dig selv. Og hvis problemet er der, lykkedes med at afskrive den dårlige “Comfort Food”. Skift den ud med mad der VIRKELIGT gør dig godt – på den lange bane. Og gi’ dig selv en krammer, hvis det er det du har brug for  Derfor vil jeg dog gerne påpege, at det INGEN synd er, at tage et stykke brød, kage eller lignende. Blot det er bevidst og nydes 100%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *