Den perfekte studenterfest

Kommende studenter begynder allerede nu at forberede sig til sommerens helt store festdag, og det er rent faktisk en fordel at være hurtigt ude.  

Han giver lærer og censor hånden. De smiler og ønsker ham tillykke. I første omgang er det svært at forstå og benene føles tunge, når han vender sig og træder ud ad døren. Fødderne styrer med det samme mod hoveddøren. Han ved, at hans forældre står klar med champagne og tårer udenfor. Sommersolen prikker ham i ansigtet, idet han skubber hoveddøren op. Han får øjekontakt med hans mor og far, der med det samme skynder sig at omfavne ham.

”Der skal skrives ti i huen,” råber han pludseligt.

Det kommer som en stor forløsning. Hans far tager den bordeauxfarvede studenterhue og trækker den ind over hans hoved. Tre års hårdt arbejde med undervisning, lektier, terminsprøver og eksaminer. Det hele er overstået nu. Gymnasiet er bestået, og han er klar til nye udfordringer.

Men inden han skal til at give sig i kast med de nye udfordringer, skal han først have et glas velfortjent bobler, som hans mor rækker ham. Nu starter en tid, som mange husker glædeligt tilbage på. Studentertiden som er én stor fest.

Vær forberedt i god tid

Når du bliver student, er det en god idé at være forberedt i ordentlig tid. Du er ikke ligefrem den eneste, der skal holde den perfekte sommerfest i den periode, så derfor kan der opstå ventetid jo tættere, du kommer på studenterugen.

Og tid er ikke altid, det som du har mest af, når du nærmer dig den sidste eksamen. I eksamensperioden er tankerne meget et andet sted end på forberedelserne til den store studenterfest, da du skal forberede dig på noget andet – nemlig eksamen.

Derfor kan det kun anbefales, at du begynder forberedelserne til studenterugen allerede nu.

En uforglemmelig uge

Studentertiden er en uforglemmelig tid. Det er en stor forløsning, som du skal fejre med alle de personer, du har omgået de seneste tre år i gymnasiet. I har været gennem hårde og gode tider sammen, og det skal kulminere i én stor sommerfest.

Som tidligere nævnt er det en fordel at være ude i god tid, så du ikke står og mangler noget vigtigt til din store studenterfest.

Helt lavpraktisk anbefaler vi, at du får bestilt din studenterhue i god tid. Det er ikke en af de ting, der skal udskydes. For du vil altid fortryde, hvis du ikke kan få studenterhuen over hovedet, når du kommer ud ad hoveddøren. Den er et symbol på, at en æra er slut, og du vil gå stolt og fremvise den for de danske borgere hele ugen.

Når det kommer til studenterkørslen med klassen, så er en studentervogn alfa omega. For at få den bedst mulige oplevelse på studenterkørslen er pladsen ikke noget, som i skal frasortere. I skal nok komme tæt på hinanden i løbet af dagen, så det er slet ikke nødvendigt, at I nærmest står oven på hinanden i en lille bitte vogn. Find en vogn, som er tilpas stor til jeres klasse. På den måde holder I festen og humøret i top med plads til dans og ballade.

Hele studenterugen skal nydes, for det er en uge du sent vil glemme. Men den dag du får studenterhuen på er også en dag, der vil være indprintet hos dine forældre resten af deres liv. Sørg derfor for at arranger, og nyd studentergildet sammen med dem og resten af familien, inden du fræser mod byen.

En rigtig fed måde, som ikke så mange gør brug af, er at hyre et live band til at komme og spille musik til festen. Det gør virkelig en positiv forskel for hele festen og stemningen. Der er mange bands i Danmark der kan stå for den slags, se f.eks. aaretsband.dk.

Et studentergilde du ikke vil glemme

Inden du tager i byen for at drikke dig i hegnet med resten af dagens studenter, så står den på familiehygge til dit studentergilde. Studentergildet er din familie og venners mulighed for at fejre dig.

For at få et studentergilde, som både dig og din familie sent vil glemme, er det en fordel at finde en plan i god tid. Hvad skal der serveres af mad, hvor mange drikkevarer skal der købes over grænsen og ikke mindst, hvem skal inviteres.

Når du har taget stilling til det, og du har bestilt din studenterhue, så er du ved at være klar til is i drinken, vind i håret og en festlig uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *