Dry-aging af kød

Dry-aging af kød

Er du på udgik efter den ultimative kød oplevelse? Er kødet ved at miste den plads den havde i dit smagshierarki som den engang havde?
Så er denne blog lige netop nået for dig!

Hvad er dry-aging?

Dry-aging er en forberedelse inden selve tilberedningen af kødet begynder.
Mange danskere er i de seneste år blevet mere og mere interesseret i denne process og den smag det giver kødet. Selve processen handler om at lade kødet tørremodne, dette indebære forskellige enzymer og bakterier begynder en form for “forrådnelsesporces”.
Dette skal du ikke være bange for, da det betyder kødet centrerer smagen imod midten af kødet og efter du fjerne det ydre lag, står du tilbage med det mest lækre og velsmagende stykke kød du nogensinde har prøvet.
Det skal dog siges, at denne process reducere kødets vægt med omkring 30%.

Hvor lang tid tager det?

Processen kan variere meget og i de fleste tilfælde, kommer det ned til præference for den enkelte kødelsker. Man siger dog at generelt så lader man oksekød modne i 4 uger, mens griseskød kun skal have 3 uger. Nogen har endda prøvet at lade deres kød dry-age for mere end 200 dage, men dette er i de ekstreme.
Det bedste råd jeg kan give til den nysgerrige chef er, at han bør eksperimentere med forskellige tider for at finde den smag, der passer bedst til deres køkken.

Jeg håber denne blog har vækket din nysgerrighed omkring dry-aging og for mere information omkring processen og dets fordele kan du klikke her:
Dry-aging af kød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *