Rene vinduer

Erstat kaffe med te – og bliv sundere

I Danmark er vi rigtig glade for at drikke kaffe. Faktisk er vi den 4. mest kaffedrikkende nation i verden, hvis man ser på vores kaffeforbrug opgjort med antal indbyggere. Og kaffe er da også godt for noget. Der findes antioxidanter i kaffe, hvilket er godt for vores helbred og immunforsvar. Alligevel ville det være sundere at skifte til te. Læs videre for at vide hvorfor.

Koffein og antioxidanter findes i både kaffe og te

Men i forskellige mængder. Der findes væsentligt mere af koffein i kaffe, hvilket er det der giver den opkvikkende fornemmelse om morgenen. Det er også derfor kaffe er blevet så inkarneret en del af vores morgenrutine. Koffeinen er med til at udløse dopamin, som kendes som et “glædeshormon”. Når der bliver frigivet dopamin, føler vi os tilpas.

Men på den lange bane er for meget koffein ikke godt for os, da det har en negativ indvirkning på blandt andet vores søvn. Det vil resultere i en følelse af rastløshed. Derfor er det en god idé at skifte over til te, da det stadig indeholder antioxidanter og langt mindre koffein. Et godt udvalg af te finder du på https://www.carstensens-tehandel.dk/.

Te kan hjælpe både indvendigt og udvendigt

Når man snakker om te, er der som regel en sort/mørk og en grøn variant. Hvorvidt den bliver sort eller grøn, afhænger af teens bearbejdelsesproces. Det betyder også at der er en forskel på hvor sunde de er. Skal du vælge den sundeste, skal du gå med grøn te. Udover at have en stor mængde antioxidanter, så har teen også en beroligende effekt i kroppen. Ligeledes kan grøn te rense ud i kroppen for dårlige giftstoffer, hvilket også vil have en gavnlig effekt på helbredet.

Til sidst kan det nævnes at grøn te også sætter forbrændingen i vejret, og derfor kan du også bruge det under et vægttab. Der er altså mange grunde til at vælge teen først.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *