Forbered mad til hele ugen

Der er mange gode fordele ved at planlægge og forberede mad til en hel uge. Ved at planlægge og indkøbe mad til en hel uge spare du ikke alene tid, men også penge. Det koster nemlig langt mindre at købe til en hel uge, end hvis man foretager flere indkøbsture i løbet af ugen.

Du bliver ikke så nemt fristet til at købe varer du egentlig ikke har brug for og du kan lave mad, hvor du bruger de samme ingredienser. Hermed undgår du at skulle smide dyre madvare ud, fordi de er blevet for gamle og kedelige. Hvis du mangler inspiration, kan du med fordel tjekke https://www.foodfreaks.dk/ ud.

Som udgangspunkt skal du lave en indkøbsliste og holde dig til den, men støder du på tilbud, som det vil være dumt at gå forbi, bør du selvfølgelig købe dem. Ofte findes der gode “undgå madspild” tilbud, som det vil være ærgerligt ikke at benytte sig af.

Lav mad til flere dage på en gang

Ved at købe ind til en hel uge har du også mulighed for at lave mad til flere dage på en gang. Det tager ikke meget længere tid at lave en dobbelt portion og du vil have mad til de dage, hvor i kan have svært ved at nå det ellers og hvor i måske plejer at ty til dyre fastfood løsninger.

Det giver også muligheden for enten at tage en portion med på arbejde eller have en restedag, hvor i spiser de rester der har været til overs fra ugens måltider.

Du kan også planlægge både jeres frokost og aftensmåltider på en gang. Du kan på den måde igen genbruge mange af de ingredienser du har indkøbt. Du kan også f.eks. skrælle og skære frugt og grønt ud til næste dags frokost, samtidig med at du laver aftenens salat, når du nu har det hele ude af køleskabet.

Køb de nemme og lette løsninger

Selv med god planlægning, kan det nogle gange være svært at nå det hele og servere et godt, sundt og hjemmelavet måltid mad. Men heldigvis har supermarkederne opdaget at der er et marked for nemme og lette løsninger.

Der findes mange gode salatblandinger op, som gør det hurtigt og nemt at have en salat på bordet. Det samme gælder for blandt andet kartofler, som kan være en tidsrøver. Vælg kartofler der ikke behøver at blive skrællet og du kan have dem på bordet på under 20 minutter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *