Forkæl dig selv, eller dine gæster, med nogle lækre limfjordsøsters

Hvis du er glad for gode råvarer og lækkert mad, vil du uden tvivl elske limfjordsøsters. Det er en udsøgt delikatesse, som du både kan nyde rå eller tilberede på et utal af måder.

Du kan både servere østersene som forret eller hovedret. Det er helt op til dig og dine eventuelle gæster.

Køb limfjordsøsters – så nemt er det

Det har aldrig været nemmere at købe limfjordsøsters end nu. Du kan nemlig købe dem online. På den måde behøves du altså ikke eftersøge hele byen i jagt på en god fiskehandler.

Østersene er friske fra jorden, og du er garanteret den samme friskhed, når du modtager dem med posten med dag-til-dag-levering.  Du bestemmer selv, om du gerne vil købe 12, 25 eller 50 styks – eller mange flere. Køb limfjordsøsters her hvis du gerne vil prøve at smage dem.

Køb limfjordsøsters, når du gerne vil fejre noget særligt

Som du formentlig allerede ved, har østers ry for at være en eksklusiv og særlig spise. Derfor er der også mange mennesker, der ynder at købe østers, når de gerne vil fejre noget særligt. Det kan være alt fra rund fødselsdag, jubilæum eller noget helt tredje. Uanset årsagen til fejringen er østers altid et hit. Gerne med et ligeså lækkert glas champagne ved siden af.

Køb limfjordsøsters, hvis der skal gøres noget ekstra ud af middagen

Der behøves dog ikke være nogen særlig grund til at spise østers. Hvis du er vild med spisen, så kan du også finde utallige opskrifter med østers. På den måde kan du prøve at tilberede østersene på en anden måde end du er vant til. Det kan blive en meget velsmagende, kulinarisk oplevelse. Forandring fryder jo som bekendt.

Mere om limfjordsøstersen

En limfjordsøster vil typisk blive fanget i enten Nissum eller Løgstør bredning. Østersens rigtige navn er Europæiske Østers, ligesom dens latinske navn er Ostrea Edulis. Ostrea betyder østers, og Edulis betyder spiselig.

Østersen er især kendt for sin både intense og faste smag. Det er netop denne smag, der gør den til en meget eftertragtet delikatesse. Mange limfjordsøsters bliver også solgt til udlandet på grund af deres eksklusive smag. Det er helt klart en spise, som mange mennesker foretrækker verden over.

Køb limfjordsøsters i Danmark

Når du køber dine limfjordsøsters her i Danmark, har de været igennem en omfattende udvælgelsesproces. Processen har til formål at kunne tilbyde dig de absolut bedste østers. Først bliver de fangede østers håndsorteret i fire forskellige størrelser:

  • 80-105 gram
  • 105-140 gram
  • 140-200 gram
  • +200 gram

Når østersene er blevet sorteret efter størrelse, kommer de ned i bassiner. Her ligger de og bliver udsandet samt renset i mindst 14 dage.

Under rensningen bliver østersene også testet for både E-coli og salmonellabakterier. Disse bakterier kan nemlig fremstå i Limfjorden. Når du derfor køber limfjordsøsters i Danmark, ved du at de ikke er sundhedsfarlige.