Hokkaido pandekager

Vi nærmer os med hastig fart tiden, hvor børnene og jeg endelig kan blive genforenet med min dygtige mand i vores “nye” hus, som snart står så færdigrenoveret, at vi kan bo der. Det er fantastisk for vi savner ham rigtig meget!Det er ved at være koldt at bo i sommerhus og en smule frustrerende (underdrivelse) at være nomade-mor. At jeg har haft fokus på EnergiMad og fulgt DØGNRYTMEKOSTEN den sidste tid er ikke uden grund. Allerede nu kan jeg se, at jeg har været alt for dårlig til at få fyldt mine overskuds-depoter op løbende og de er derfor ved at være tømte..  MEN snart er det slut og det vil helt sikkert være det værd. Jeg er bestemt heller ikke den der skal klage mest, for min seje mand er den der har trukket det tunge læs. Han er en sand SUPERMAND – dog en temmelig tynd en efterhånden..

Indlæggene bliver derfor (som du måske har bemærket) færre og mere sporadisk da vi stille og roligt er ved at rykke ind 😉 Kommer nok også til at holde en lille Blog-Ferie når nøglen til sommerhuset bliver afleveret, så jeg kan hjælpe til og vi kan blive færdige og komme på plads… (med første etape :-))

MEN – jeg er her endnu.. og har også tid til lidt mad-eksperimenter i ny og næ.

Havde et Hokkaido græskar liggende, faktisk fordi jeg ville lave GræskarSuppe.. Det blev det dog ikke til – af uforklarlige årsager???.. Istedet blev det til Hokkaido Mad-pandekager…  STORT MUMS og THUMBS UP fra både Malte, Sille og jeg 😉

Søde, svampede, lækre og sunde er de… en klar gentagelse værd…

Jeg skrællede græskaret og tog indmaden/kernerne fra. Skar det i tern og kogte det i ca 10 minutter. Dette gjorde jeg en sen aften, så jeg nemt kunne gribe til næste skridt dagen derpå.

Det kogte kolde græskar blendede jeg med:

  • 1 dl Havregryn (med top)
  • 3 Æg
  • 1,5 dl økologisk Mælk
  • 1/2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Vaniljepulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 spsk FiberHusk

Lad blandingen stå en 10 minutter så FiberHuske’en kan suge væsken…

Pandekagerne steges derefter på almindelig vis på en varm pande – og gerne i god Kokosolie..

Vi fik dem med Gulerods/Rødbede råkost, Granatæblekerner og Oksekøds-pølser fra Løgismose – og igen dagen derpå, varmet i ovnen med ost på toppen.. mmmmm… Kan også varmt anbefales!

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.