Hvad serverer man til en barnedåb?

Er barnedåben lige rundt om hjørnet, men mangler i stadig en masse praktiske ting? Så følg vores guide til den perfeke barnedåb. Når man skal holde dåbsfest er der mange steps man skal igennem. Det er alt fra at finde den perfekte dåbskjole, til valg af kagen og til valg af maden som skal serveres til gæsterne. Når du er nybagt forælder, får du ikke lukket øjenene vanvittigt meget, og har dermed også mindre overskud til alle de praktiske ting.

Du kan derfor i nedenstående afsnit finde inspiration til serveringsforslag og alt det andet som hører med til en dåb.

Hvor skal selve dåben og dåbsfesten finde sted?

Som det første, skal i finde ud af i hvilken kirke jeres lille ny skal døbes. Før i begynder den helt store planlægning omkring hvor jeres nyfødte skal fejres efter kirken, anbefaler vi, at i først får et overblik over hvem som kommer. Det er vigtigt at i finder frem til hvem som deltager i både kirken og festen, så i kan planlægge derfra. Så snart i har et antal på hvor mange som kommer til fejring efter kirken, skal i finde lokation for festen. Om det er udenfor eller indenfor, om det er hjemme hos jer selv eller i et lokale i har lejet.

Dåbskjolen

Inden dåben finder sted skal i finde en dåbskjole til jeres barn. Nogle forældre vælger at lade kjolen gå i arv, da det er tradition i deres familier. Andre vælger at købe en ny.

Dekorationer til dåbsfesten

Det er helt op til jer som forældre at vælge hvordan udsmykningen til festen skal se ud. Nogle vælger at gå all-in med enten blå eller lyserøde farver som passer til barnets køn. Her ses farverne på dugen, servietterne, guirlanderne, lysene m.v. Du kan læse mere om dekorationer til barnedåben her.

Mad og drikke til festen

Nogle vigtige spøgrmsål som i skal gøre op med jer selv er: Vil i servere buffet, og holde temaet ’casual’, eller vil i servere en 3-retters menu? Vil i selv lave maden, eller vil i få en cater udefra til at lave det? Det er meget forskelligt hvad folk vælger at servere til en barnedåb, så det er i bund og grund op til jer som forældrer hvad i har lyst til at servere.

Om i vælger at holde festen hjemme eller andetsteds, kan i både selv vælge at stå for maden eller få den leveret. Langt de fleste vælger at få leveret maden udefra, da man her slipper for stress og alt for mange timer i køkkenet. Drikkelse kan i selv vælge at købe, ellers tilbyder mange catere også at levere det sammen med maden.

Dåbskagen

Prikken over i’et til en dåbsfest er dåbskagen. Lige som ved bryllupskager, gør man også noget ekstra ud af dåbskagerne. Man kan få dem lavet i den form, farve og smag som man nu har lyst til. Mange konditorer tilføjer endda navn og dato på kagen for at pynte. Nogle vælger selv at springe ud i kagebagningen, hvilket giver den et mere personligt twist.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *