Morgenmadsmuffins med bananer og nødder

Ja jeg ved ikke helt hvad jeg skal kalde dem.. 🙂

Første dag efter ferien vel overstået. Var klart mere frisk end frygtet. Positivt. Må være fordi jeg er SUPER genopladet.

Mødte op med de bedste intentioner om, at videreføre min sunde livsstil uden fald-grupper. Jeg var dog kun på job en time, så røg jeg i Brødkurven med begge ben….:-( (vi har gratis lun morgenbrød om mandagen)… Nitte nitte nitte. Min mave er lidt sart og jeg har “noget” irriteret tyktarm, så den trives bedst med et minimal indtag af gluten. Det er gået ret godt i ferien, men jeg har også meget lettere ved at holde linjen når jeg er hjemme. På jobbet med den frygtelige buffet og alle de lækkerier der frister, er jeg ikke altid så hård. Der følger dog altid en “regning” – så jeg ved det godt.. It’s a no go! But I am only human.

Ingen skade er dog sket, for i mit univers er der intet der er forbudt (længere)… Det gi’r kun den modsatte effekt har jeg længe erfaret. Alt er tilladt – alt med måde. Nogle ting mere end andre Brødet er en af de ting jeg forsøger at minimere mest muligt, da det kan ødelægge maven – dermed humøret og energien. Det smager bare så pokkers godt….

Denne opskrift kreerede jeg derfor imens jeg lavede aftensmad, så jeg forhåbentligt ikke ryger i fælden i morgen til frokost igen. Jeg skal jo ikke føle at jeg bli’r snydt – så bli’r det nemt lidt trivielt.

Men altså – min rustning til i morgen blev til disse Banan-Nødde-Muffins som jeg vil glæde mig til at sætte tænderne i … evt sammen med min “morgen-smoothie-to-go”. Som tilbehør til frokost-salaten – eller blot en lille belønning i løbet af dagen :-)???

Det der røg i skålen blev følgende:

  • 2 modne mosede Bananer
  • 100 gram hakkede Mandler
  • 100 gram hakkede Hasselnødder
  • 100 gram Hørfrø
  • 50 gram Sesamfrø
  • 50 gram Solsikkefrø
  • 2 Æg
  • 1 drys Salt
  • 1/2 dl Rapseolie (fra Egeskov slot – så tilsat et strejf af Eventyr :-))

Alt blandes og hældes i muffins-forme. 12 blev det til og de fik små 20 Minutter ved 160 grader – varmluft. Så så de nok ud??? Børnene har også hver fået en med i madpakken, så deres vurdering får jeg i morgen… Jeg har dog smagt for… – det skal man jo 😉 De er “tætte” – mætter derfor godt… 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *