sushi

Sådan kan du spise billig sushi

2010’erne tog verden med storm på rigtig mange måder. Det er blevet nemt at booke billige flyrejser, alle har en smartphone med en stor skærm, LGTB-rettigheder er blevet det helt store emne – og sushi er blevet mere populært i den vestlige verden end nogensinde før.

 

Jovist – sidstnævnte er nok ikke helt på niveau med nogle af de andre revolutioner, men det er stadig værd at notere. For kigger man blot 10 år tilbage, var udbredelsen af sushi blot en brøkdel af, hvad den er i dag.

 

Sushi, som er nationalretten i Japan, er små stykker af fisk, skaldyr og ris, som er kunstfærdigt udført. Typisk har de også en eller flere andre ingredienser, som eksempelvis avokado, rogn, tang, eller lignende. Originalt blev sushi brugt som en måde, hvorpå japanerne kunne holde fisken frisk i længere tid. Man lagde fisken i pres mellem ris- og saltlag i op mod et år, hvorefter man fjernede risen og spiste fisken. Dette var en måde at konservere fisken på, før man havde mulighed for at køle den ned i et køleskab.

 

I dag serverer de fleste sushirestauranter frisklavet sushi – men hvis man vil prøve den oprindelige metode, kan man opleve dette i Japan.

 

Billig sushi i Danmark

Nu er vi gået ind i 2020, og vi har lagt et helt årti bag os. Som sagt, er det årtiet, hvor sushi virkelig er blevet populært – især blandt unge mennesker. Enhver større dansk by med respekt for sig selv, har mindst en sushirestaurant – og helst flere. Dette er selvom, at den første sushibar åbnede allerede i 1986, og at Københavnerne allerede kunne prale af den første sushikæde i 90’erne.

 

På trods af at sushsi efterhånden har haft sin gang i Danmark i mange år, er det stadig en dyr fornøjelse at tage ud og nyde de frisklavede små japanske retter. Dette skyldes blandt andet de høje råvarepriser for blandt andet avokado og fisk. Det er pokkers ærgerligt, da det betyder, at man ikke kommer ud og spise sushi særlig ofte.

 

Heldigvis er der mulighed for at spare lidt penge, hvis man har en trang til ris, fisk og grøntsager med lidt sojasauce og wasabi. Med en sushi deal, kan du nemlig finde gode tilbud på frisklavet sushi i hele landet. Hvad end du er til servering eller running sushi, kan der være mange penge at spare.

 

I skrivende stund kan du eksempelvis få sushi til 2 personer for sølle 359 kroner. Så hop ud i det, og se om ikke du kan finde et godt tilbud hos din nærmeste sushibar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *