Sådan samler du hele familien i husets køkken

I Danmark er maden en vigtig del af sammenkomster, som familien oftest samler sig om. Maden er blandt andet en stor del af julen, påsken og fødselsdage. Familie fra nær og fjern bliver inviteret, og snakken går hen over måltidet. Det kan dog være, at du ønsker at samle dine børn mere om maden. I dag går meget af fritiden på mobilen, computeren eller tabletten. Du får derfor nogle ideer til, hvordan du kan samle familien i køkkenet til hyggelige stunder uden mobil og tablet.

En maddag hver

Hvis du ønsker flere hyggelige stunder med familien uden mobiler og computere, kan du indføre maddage i hverdagen. Hver person i familien får en maddag, hvor personen skal bestemme aftensmaden og hjælpe med at tilberede maden i husets køkken. Hvert familiemedlem får altså en indflydelse på maden.

Hvis du har mindre børn, kan du hjælpe dem med at tilberede maden. Det kan give hyggelige stunder i køkkenet. Hvis du har ældre børn, kan de selv handle ind til aftensmaden. Det er med til at lære dem om, hvad fødevarerne i butikkerne koster. Desuden kan det være med til at give dem selvtillid, når de står klar med en veltilberedt ret.

Det kan være, at du mangler det sidste køkkengrej, før du er klar til at uddelegere en maddag til hvert familiemedlem. På https://herligthjem.dk/ kan du finde guides og vejledninger til det bedste køkkengrej. På den måde kan du få god kvalitet i dit køkken, så du og familien kan lave god mad.

Hyggestunder om maden

Du kan også lave nye traditioner i familien, hvor I bager eller laver konfekt sammen. I juletiden bliver maverne fyldt med and, flæskesteg, kartofler og rødkål. Juletiden er dog også en højtid for søde sager. Du kan derfor samle hele familien, så I kan lave sød julekonfekt sammen. Både store og små kan være med til denne juletradition. I kan lave alt fra marcipandyr til sprøde cornflakes-toppe. Børnene vil sikkert elske at udforme sjove og søde dyr i marcipan.

Du kan også invitere børnene ind i det lille køkken, så de kan hjælpe med at bage brød til madpakken. Børnene kan være med til at lave pølsehorn, pizzasnegle eller sandwichbrød. De kan være med til at bestemme fyld og udseende på brødet. På den måde har de også en indflydelse på maden i madpakken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *