Det kan være meget frustrerende, hvis man brænder bøffen på eller fisken får for meget på panden. Det er svært at timé temperaturen og tiden perfekt, når du skal stege eller koge maden.
Hvis dette er problemer du kan nikke genkende til, så er denne blog lige nået for dig!
Hvad er sous vide?
Sous vide er en tilberednings metode, der før i tiden ofte er blevet brugt mest i de professionelle restauranter, men den er så småt sneget sig ind i de private køkkener. Sous vide betyder ”under tomhed” eller ”under vakuum”. Det indebære at du putter din mad igennem en sous vide maskine, der placerer maden i en plastikpose, der derefter sikre at maden er komplet vakuumforseglet. Herefter tilbereder du fx kødet i et vandbad.
Hvad er godt ved sous vide?
Fordelen ved sous vide tilberedning er at du har meget mere kontrol over slut resultatet. Du tilbereder maden i et vandbad med lige netop den temperatur som du ønsker dit kød skal have i midten. Hvis kødet skal være 60 grader så skal vandet være det samme.
Processen tager længere tid end den ville gøre på panden eller i ovnen, men sous vide sikre dig det perfekt resultat i en meget mere kontrolleret tilberednings process.
Det er den perfekte tilberedning, hvis du har gæster og gerne vil imponere dem med et perfekt tempereret måltid eller forkæle dig selv.