Spinat-tun æggekage med kartofler

Jeg er virkeligt ikke særligt vild med kartofler. Uanset om de er nye eller gamle. Ristede, kogte, kolde, varme eller friturestegte. Ellers tak! Det har jeg levet fint med i mange år. Har efterhånden vænnet mig til, at folk syntes det er lidt underligt. Men jeg kan bare ikke lide dem. Så hvorfor spilde appetitten?

Malte på 5 år har nu “besluttet” at han heller ikke kan lide kartofler. For min skyld er det helt fint. Men jeg kan fornemme at hans far syntes det er lidt irriterende, for han mener det er på grund af mig og mit forhold til kartofler. Det hedder vidst “dårlig påvirkning”? Syntes dog ikke, at kartofler er det værste at vælge fra – men det er er jo en smagssag.

I dag susede “far” og Sille i byggemarkede for at kikke på nye trægulve til 1. salen, derimens skulle Malte og jeg lave aftensmad. Det er altid super hyggeligt at være alene hjemme med Malte og han vil rigtig gerne hjælpe med maden. Så vi var kreative og rigtig vovepelse, for vi fandt kolde kartofler i køleskabet fra i går og blev enige om, at i dag skulle det være! I dag skulle vi prøve at lave noget med kartofler – og spise det….. Begge to. Vi skulle være “helt vildt seje…”

Vi var lidt kreative for det skulle jo smage godt, sundt OG indeholde kartofler. Resultatet blev mega godt. Begge spiste vi kartofler og det var ok. Kæmpe High-Five  (de var også godt forklædte)

Vi lavede Æggekage – som altid er nemt at gå til. Nemt at variere og nemt at pimpe med ekstra SUNDHED

  • 1 dåse Tun
  • 6 kugler frossen Spinat
  • 5 Æg
  • 1/2 dl Økologisk Fløde
  • Salt
  • Peber
  • 1 stor dl Sojabønner
  • revet ost efter humør
  • Kalkunbacon
  • 6 kogte kolde Kartofler
  • Purløg

På panden ved svag varme, optøes og lunes Spinaten sammen med Tun og Sojabønner. Æggene piskes med Fløde, Salt og Peber. Når Spinat/ Tun og Sojabønnerne er klar fordeles de kolde kartoffelskiver ovenpå og Ægge-blandingen hældes over. Læg låg på panden og lad den stå i ca 15-20 minutter. Indtil Ægekagen er “fast” og færdig. Drys evt med en god ost de sidste minutter og server med Kalkunbacon på toppen – samt Purløg.

Perfekt til de dage det skal være nemt og let. Alt kan bruges som tilbehør. Vi fik Rød Peber og Brune ris

Bon appetit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *