Gem dine rester

Jeg er total fan af “Stop Madsplid“! Har skrevet det tusinde gange efterhånden – jeg ved det. Men det er bedste måde at tøjle vores lille husholdnings-budget så det ikke drukner i Økologi og mad generelt. Økologi ER dyrere – men det er det værd, hvis du spørger mig. Derfor skal der dog tænkes lidt over hvor der handles, hvordan det opbevares og ALT skal udnyttes, hvilket kun gør madlavningen sjovere og mere kreativ…

Nu ved jeg ikke hvad et optimal mad-budget ligger på ved en familie på 4? Men vores erfaring, at vi bedst holder budgettet nede ved kun at handle i weekenden, og så kreere derudfra hele ugen. På den måde skal de friske råvarer så helst opbevares bedst muligt, for lige økologisk frugt og grønt holder sig ikke helt så godt som den konventionelle sprøjtede slags. Her bruger jeg altid vakuumbokse, som forlænger levetiden og virkeligt holder råvarerne friske.

Derudover gemmer jeg næsten alle glasbeholdere fra syltede agurker, peanutbutter, honning etc, så jeg har opbevaring uden skidt som jeg forsvarligt kan gemme rester i. Smart, økonomisk og bæredygtigt. Fylder dog lidt mere da det ikke kan stables på samme måde som diverse plast-løsninger – men har jo et fabelagtigt gigantisk nyt køkken så: “No problem” – ihvertfald pt

Har også et Broccoli og nogle Squash liggende… men der var ikke lige plads pt. Når jeg engang får råd igen (en vis fartbøde har ødelagt min økonomi for en lille periode… Chokerende – jeg ved det) skal jeg have erhvervet flere bokse. Min “pusher” mht vakuumbokse er Foodcare.dk, som jeg pt kun kan stå 100% inde for (Indlægget er ikke sponsoreret – man må gerne rose gratis)

Eneste minus ved denne besættelse der gør at jeg helst undgår at smide mad ud er dog, at jeg nemt kan gøre mig selv til skraldespand. Ikke altid fordelagtigt når man drømmer om at smide de der famøse 5 kg ell lign??? for selvom det er sundt mad, skal man jo ikke bare “hælde inden-bords”. (Her kunne jeg nok lære en del af mine børn, som gerne stopper midt i det lækreste måltid – simpelthen fordi de ikke kan have mere… Bom! Gid jeg også gjorde sådan….. Derudover er det selvfølgelig også rigtig godt for miljøet ikke at smide mad ud. Og det er jeg vild med! Er generelt vild med alt der gavner vores miljø. Den anden dag stødte jeg på et nyt initiativ, som gør lige præcis dette – gavner vores miljø – nemlig MiljøvenligPakning. De prøver at sænke vores forbrug af ressourcer i form af emballage. Virkelig vigtigt synes jeg. Også er det dansk og startet af de 2 emballage-forandlere, Albe og Dania. Whats not to like? Jeg støtter hvertfald helt klart op om konceptet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *