Lad det spire

Der er næsten ikke noget, som at lave tingene selv.

Jeg er vild med, at lave alt min mad selv og gør det i det omfang jeg har tid og mulighed. Ville gerne lave mest muligt fra bunden, men jeg forsøger samtidig at være realistisk omkring det og vælge mine projekter. Der SKAL også være tid til min lille familie, til huset og alt hvad hjemmet ellers byder på af opgaver.

Sidste år lavede jeg selv Bønnespirer – når jeg lige huskede det og havde lyst. I år har jeg tilføjet lidt flere ting. Vi har 6 Agurke-planter stående som vokser højt og flot – men ingen høst endnu :-(. Jeg har 3 Tomatplanter som også vokser højt og flot – dog heller ingen tomater… Endnu? ved ikke om jeg kom for sent i gang – MEN jeg er heldigvis tålmodig og villig til at tage den læretid det tager Lidt er også fint – hvis der altså vil komme en lille høst :-):-) Håber….  Derudover har jeg Persille og Purløg i haven og DE er heldigvis dejligt nemme at holde og har gjort mig glad mange gange

Indenfor spirer jeg Linser, Kikærter og Hørfrø etc – hvilket løbende gi’r mig mange små glæder. Jeg er piv-stolt og begejstret hver gang jeg kan høste en lille bakke og tilføje denne i salaten. Ved ikke om jeg er nem at gøre glad? Muligvis???. Men hver sine lyster.

Vil klart anbefale at prøve det af. Det er super nemt og hyggeligt og så pynter det i køkkenet som nærmest bliver levende og frodigt. Udover at det gør salaten endnu mere smagsfuld og indbydende tilfører spirerne MAX sundhed via endnu flere vitaminer, mineraler – og protein i nogle tilfælde.

Man sparer også en masse penge på at spirre selv faktisk, og hør det fra en der tidligere i livet har været lidt for god til at kviklån hist og her, så er det virkelig fedt at spare penge i det små, hvor man kan – fordi det løber op, også slipper man lige præcis for de dumme og dyre lån.

ER du nysgerrig vil jeg anbefale dig at tjekke FriskeSpirer.dk, hvor der er masser af hjælp og inspiration at hente. Derudover kan du købe spirebakker, bøger og frø. Begejstringen vil ingen ende tage  En anden hjemmeside er Plantefrø.dk som ligeledes deler ud af tips etc. – og der er med garanti flere steder. (dette er ikke et sponsoreret indlæg – men blot egen begejstring)

Det er vigtigt lige at få lært hvordan du får mest ud af dine frø, linser, korn, bønner etc og hvordan de skal behandles etc…

Når først du er i gang vil jeg væde med, at du også bliver hooked… Ikke nok med at det er hyggeligt, så er friske hjemmedyrkede spirer SUPER sunde og næringsrige.

Her har jeg gang i Hørfrø, som dyrkes lidt på samme måde som Karse. Disse er under “process” og kræver frisk luft, masser af kærlighed og omsorg – og en “kold skylder” mindst 4 gange om dagen… Her har jeg Grønne Linser som er klar til en tur i salaten…  Linser skal sættes i blød inden de dyrkes – men ellers er de utroligt nemme at få til at spirer. Skal spises inden de sætter blade som mine her er ved. Dette for at få den bedste smag..

Jeg er ikke super erfaren “hjemmespirer” endnu – men har da planer om at blive det… og også her kræver det en “læretid” som jeg tager med og vil nyde

Kan love at det ikke bliver det sidste om emnet på Bloggen  Drømmer om en helt række af de smukke spire-krukker i vindueskarmen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *