Grillmad til festen

Sommeren nærmer sig langsomt og det snart på tide at planlægge festerne til sommer på trods af omstændighederne. Har i allerede gjort jeres overvejelse? Vi vil i hvert fald gøre jer klogere på noget af det man skal være opmærksom på når man skal bestille grill catering til firmafesten, fødselsdagen eller noget helt tredje.

 

  1. Vælg den rigtige dato

Først og fremmest skal man vælge en dato, der passer til grillmad, derfor skal det helst være i juni, juli eller august og hvis du ønsker at være nørdet, kan man tjekke tidligere års forecast og prognoser, da det kan give indikation omkring hvad vejret måtte blive. Selvfølgelig er det op til guderne i sidste ende og det altid godt at have en backup plan sæt nu heldet skulle være imod en.

 

  1. Vælg den rigtige mad og leverandør

Til sommerfesten er mulighederne mange og er i et mindre selskab på under 20 anbefales det når maden skal bestilles udefra enten at købe det hele fra din lokale slagter med oksemørbrad, cuvette eller bøffer. En anden mulighed er at købe det fra en cateringfirma der så kommer og griller maden for jer med en grillmester. Er i mere end 20 personer, anbefales det klart at overveje at bestille helstegt pattegris, da det er en sikker vinder og kan både øl marineres eller andet måde gøres ekstrem lækker. Dette er dog allernemmest at få et firma til at stå for, da der er meget udstyr og man ønsker ikke at give sådan en gris for meget, da det ville være ærgerligt, samt det kræver en masse tid og arbejde at sætte sammen.

 

  1. Hvor skal det holdes

Oplagt er at enten leje et telt, stort nok til at huse alle gæster. Alternativt kan man overveje at købe et telt og derefter videresælge det til andre via DBA. Der findes nemlig et solidt marked og hvis du ikke ønsker at købe nyt, kan man altid finde et brugt til en fornuftigt pris.

 

Er du kok eller catering udefra?

Dette er det store spørgsmål, når der skal grilles om du skal stå for det selv eller lade catering komme udefra. Svaret kommer i hvor mange i ønsker at holde jeres fest for. Det anbefales at hvis i er over 10 personer, så lad én udefra stå for maden, da du ellers på ingen måde vil have overskud til at nyde festen og der vil være for meget fokus på at lave maden og tilberede den, selvom vi godt ved at det giver store point hos gæsterne, hvis det nu var dig selv der havde lavet grisen alene. Dog er hele ideen at man jo skal hygge sig med vennerne og familien. Derfor kan det klart anbefales i søger i lokalområdet efter én der kan hjælpe med det praktiske arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.