hund i snor

Sæt fart på gåturen med hunden og kom i bedre form

Vidste du at hundeejere i gennemsnit lever længere end folk der ikke har hund?

Det kan skyldes mange faktor, men nogle helt klare faktorer er at hundejere er mere sociale, og får rørt sig mere. Måske orker du ikke lige at tage aftenturen med din hund, men alligevel må du i sidste ende tage jakken og støvlerne på, og traske ud for at lufte din hund.

Ude på gåturen møder du så en anden hundejer, og i stopper op for at lade hundene hilse på hinanden, her falder i så i snak og sludre kort om jeres hunde.

Disse procedurer gentager sig igen og igen, dag efter dag. Og helt uden at det virker som motion, så gør du noget der er sundt for både din krop og dit sind.

Kom i form på turen med hunden

Mange af os kan have svært ved komme ned i motionscentret, efter en lang arbejdsdag. Og derfor kan vi også være tilbøjelige til at springe træningen over. Har du hund, så må du ud på den daglige tur, og her kan du faktisk inkorporere din træning. Så får du både gået med hunden og kommer i bedre form. Hvordan gør du så?

Først og fremmest, så kan du begynde at skrue op for tempoet når du går – det behøver ikke være voldsomt meget, men nok til at du begynder at få pulset lidt mere op. Stille og roligt kan du sætte mere og mere fart på, og få pulsen mere og mere op. Og det gode er, at din hund i de fleste tilfælde vil elske det. Det kan dog være svært at begynde at løbe, mens hunden er i snor, og er du et øde sted uden mennesker kan du vælge at tage snoren af din hund. Tager du snoren af hunden er der dog nogle ting du skal være ekstra opmærksom på; læs mere her.

Langsomt kan du bygge din form op, og samtidig gøre din hund glad, blot ved at ændre på nogle få ting og gå lidt hurtigere end du plejer.

Har du en hundehvalp skal du dog tage forbehold, da de ikke tåler den samme motion, som en fuldt udvokset hund.

Så er der ingen undskyldning

Så er der pludselig ingen undskyldning for at komme i bedre form. Det er som at slå to fluer med ét smæk. Du gør din hund glad og du gør dig selv glad. Så er det bare på med de gode sko og så er det ellers igang. Og der er ikke være nogen tvivl at din hund er med på den.

Skal du gøre det ekstra hårdt, så kan du vælge at tage en flaske vand med i den ene hånd, så træner du også din styrke samtidig. Men ellers så er det helt op til dig og dine ambitioner. God tur!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *