3 gode feriedestinationer til den madglade turist

Verden er et endeløst eventyr af smagfulde retter, spændende krydderier og underlige lokalspiser. Men hvor skal man rejse hen, hvis man gerne vil have en af de helt store rejseoplevelser, som ikke kun byder på mødet med en ny kultur, men også et ekstraordinært indblik i nye måder at spise på? Her får du 3 gode feriedestinationer til den madglade turist, som gerne vil have nogle nye spiseoplevelser i løbet af ferien.

Italien – meget mere end pasta 

Vi kender allesammen lasagne, spaghetti og pizza fra det danske køkken, men har du nogensinde smagt en rigtig pasta bolognese, som en italiensk mama ville lave den? Det vil sige, en bolognese, der har kogt hele dagen i hvidvin, grøntsager og håndplukkede tomater, til fedtet skiller fra kødet og giver helt nye smagsdimensioner til den velkendte hverdagsret? Eller en rigtig sprød og velkomponeret pizza, med mascarpone og olivenolie? Pizza og pasta er ikke det samme i Italien, hvor de går meget mere op i at tilberede pastaen helt rigtigt, og hvor der ofte er lagt mere kærlighed og sjæl i de enkelte retter, end hvad en hverdagsdansker herhjemme kan præstere efter arbejde, netto og trætte børn. Derudover er Italien god for luksuriøs kaffe og en række himmelske desserter, som eksempelvis tiramisu og panna cotta.

Thailand – stærke oplevelser på alle fronter

Thailand er et mekka for madelskere uden lige. Her kan man for alvor få testet sine grænser for, hvor meget chili man kan kapere, i udsøgte og overordentligt velsmagende supper som Tom Kha Gai og Tom Yum, samt i mange af de nationale nuddelretter og risretter. Derudover byder Thailand på eventyrlige frugter, som ofte serveres smukt udskårne, som var de små kunstværker i sig selv.

Det kan være en stor udgift, at skulle rejse om på den anden side af jorden, hvor Thailand sådan cirka befinder sig – især hvis man skal en hel familie afsted. Lån penge til oplevelsen, hvis den virkelig er en af de helt store drømme, og hvis du kan betale pengene tilbage på kort tid. Det er værd at låne penge til oplevelser, som kan give mere livskvalitet og gode minder – hvilket selvfølgelig kun er tilfældet, hvis man kan gøre det uden at ende i bundløs gæld.

Færøerne – for dem der vil udfordre smagsløgene

Vil du gerne prøve noget helt andet og udfordre dine ideer om, hvad man kan spise – så skal du rejse til Færøerne, hvor du både kan smage på rast fisk, skærpekød og tørret hval. På Færøerne mestrer man fermentering og bruger fermenterede råvarer i det almindelige køkken. Det kan være svært for en udefrakommende at acceptere den meget specielle smag af kontrolleret fordærv, men du bør ikke snyde dig selv for en ægte nordisk smagsoplevelse, som kun disse fjerne øer kan give dig. Derudover har du smuk natur, velstegt lammekød og god stemning i vente, hvis du skulle lægge vejen forbi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *