Rejsetips til Asiens mad-perle; Thailand

Thailand er og bliver bare østens mad-mekka. Vi kan også tydeligt se aftrykket herhjemme, med alle de thai-restauranter der findes, især i storbyerne. Jeg nyder selv ture til Thailand regelmæssigt – ca. hver 4-5 år de sidste 20 år. Jeg oplever dog også at en del af mine venner og bekendte er lidt skeptiske og bange for Thailand, så i det følgende vil jeg opridsne – og besvare – nogle af de spørgsmål/bekymringer jeg hører oftest.

Er det farligt at rejse i Thailand?

Nej, men pas på dig selv… Beskyt dig selv imod hedeslag, solen, myg, HIV, bondefangeri og salat skyllet i lokalt vand. – og døden…

Hedeslag

Lad være med at gå rundt, eller ligge, i solen en hel dag. Drik mindst to liter vand om dagen. Skru ned for alkohol-indtaget: Mænd bør drikke højest 12 genstande om ugen, kvinder højest 8.

Solen

Solen er meget stærkere end i Tyrkiet og Grækenland. En sollotion faktor 60 er passende, og du bliver stadig solbrændt! Lad være med at gå rundt, eller ligge, i solen en hel dag.

Jokes om kongen, humor generelt og ytringsfrihed

I Danmark har vi en meget ..special humor, der for folk fra andre lande, kan virke lidt voldsom, hård eller decieret respektløs til tider. Det er ret vigtigt at vide ift. at besøge Thailand, for der er de noget mere afdæmpede. Og især deres forhold til kongen og hele det royale er noget der for nogle danskere måske godt kunne lægge op til at fyrre et par jokes af, men det er kæmpe no go. Thailænderne har enorm respekt for deres royale og ser dem nærmest som guder. Så ingen jokes om de kongelige og generelt er det godt at skrue lidt ned for charmen og gemme sine bedste jokes til man kommer hjem til Danmark igen.

Myg

Myg smitter ved stik med malaria (sjældent og relativt ufarligt) og dingue-fever (temmeligt farligt, og desværre mere almindeligt). Køb en myggebalsam lokalt. Dét du kan købe i Danmark har kun én effekt: Du kommer af med penge, ikke med myggene.

HIV/Aids (Husk kondom!)

Der er noget om snakken, desværre. Lidt er der. Scor en sød blond pige fra Århus, der er på ferie, og derfor frisk. Brug kondom. Brug altid kondom. Også selvom pigen fra Århus i stedet for er en sød pige fra Thailand. Det giver jo meget godt sig selv, men især når du er i Thailand (eller de fleste andre steder i Asien) er kondom virkelig vigtigt. Køb dine kondomer hjemmefra på nettet, så er du sikker på du ikke glemmer dem og at du får nogle ordentlige.

Bondefangeri

Sig nej. – hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det nok for godt til at være sandt. Lad være med at købe noget, som du tror du kan sælge med fortjeneste. – medmindre du er udsendt af Bilka som indkøber…

Salat skyllet i lokalt vand

Lad være med at spise salat. Spis det de lokale spiser. Hvis det er for stærkt, så spis det alligevel.

Demonstrationer

I Rangoon, Bangkok og Jakarta er det muligt at opleve demonstrationer. På det seneste har politiske demonstrationer i Bangkok udviklet sig på en måde der ellers har været usædvanligt i Thailand; demonstranter har kastet benzinbomber efter politiet, som så har indkaldt hæren, der har skudt ind i mængden. Hold god afstand til demonstrationer og optøjer af enhver art. Der er mange andre gode steder i Bangkok/Rangoon/Jakarta du kan opholde dig.

Hvorfor er slanger, skorpioner og giftige edderkopper ikke nævnt?

Fordi du ikke møder dem andre steder end i zoologiske haver på din ferie/forretningsrejse. Derfor!

Du ser kun få rotter i Thailand, for kakkerlakkerne dér er så store, at rotterne er bange for dem. Kakkerlakker er grimme, ikke farlige. Og de smager fint når de er friturestegt.

Så alt i alt, er det bare at komme afsted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *