Kom godt fra start til mål med madlavning

De fleste kan lære at lave mad, og det kan være rigtig sjovt og spændende. Nye opskrifter, retter fra andre lande og meget andet sjovt.

Det er nemt at tilpasse maden, når man selv laver den, så både vegetaren og glutenallergikeren kan spise med. Men der kan også være udfordringer. Her kan du læse om måder til at gøre madlavningen nemmere.

Køb det rigtige grej

Man behøver ikke alverdens gadgets for at lave god mad, men det er vigtigt, at man har det grundlæggende udstyr i orden, og at det er i ordentlig kvalitet. DU kan læse en vurdering af køkkengrej her. Så er du godt klædt på til dine valg. Et par gode ting, som man altid skal have er:

  • En god kokkekniv
  • Et skærebræt
  • En tykbundet gryde
  • En slip-let pande og en støbejernspande

Der er masser af andre ting, som er gode, men med disse er du godt på vej, og det er også dem, som det er vigtigt ikke at købe for billigt. Vælger du god kvalitet, kan de holde i rigtig mange år, og en støbejernspande kan ofte gå i arv – så holdbar er den, når den passes rigtigt.

Lav en plan for indkøb

Et indkøb kan være uoverskueligt, men hvis du på forhånd har lavet en madplan for ugen, så kan du lave en indkøbsliste ud fra den. Bare husk, at du også skal have ting til morgenmad. Men en liste bliver indkøbet nemmere. Har du rigtig travlt, så kan du også bestille dagligvarer online, som leveres direkte til din dør, når det passer dig bedst. Det er nemt og smart.

Skal det være endnu nemmere, så er måltidskasser også rigtig populære. Her leveres alle ingredienser opmålt i de rigtige portioner, og du skal blot følge opskriften og lave maden.

Mål op før du starter

En del retter kræver overblik, hvis man skal have gang i flere gryder og pander. Her anbefales det, at man forbereder alt det man kan først. Mål ingredienserne op, hak grøntsager, sæt gryder og pander klar og gør alt hvad du kan først.

Når du så skal svinge de varme gryder, så er det hele meget nemmere og mere overskueligt.

Ryd løbende op

Det er nemmest, hvis du har en opvaskemaskine, men løbende oprydning gør, at bordet ikke bliver så fyldt, at der ikke er plads til madlavningen. Det betyder også, at der er mindre oprydning senere, og det er altid fedt.

Det er også smart, at man sætter skåle og andet i blød med det samme, så tingene ikke gror fast.

Hav det sjovt

Ja ja, maden skal helst smage godt, men noget at det vigtigste ved madlavning er også, at man skal have det sjovt. Det er måske ikke det fedeste at bakse kødsovs sammen en torsdag aften, men i weekenden, hvor der er bedre tid, kan man rigtig udfolde sig med nye, sjove ting i køkkenet.