Kan du lide at eksperimentere med din madlavning, så lav mad på et røgfrit bålsted. Det vil være noget nyt. Det kan give et frisk pust til din madlavning og inspirere dig til at eksperimentere endnu mere.
Hvis du kan lide at være kreativ med din madlavning, skal du ikke holde dig tilbage. Bruger du din kreativitet, bliver du bare mere kreativ. Det er en ressource, du ikke kan opbruge. Den vokser tværtimod, når du bruger den.
Det er en fordel at lave mad på et røgfrit bålsted. Så står du ikke med røg i hovedet hele tiden. Du skal heller ikke være bekymret for, om din mad kommer til at smage røget.
En ny slags grill
Har du stor erfaring med at lave mad på grill, så vil du kunne se nogle ligheder i det og madlavning på bålsted.
Der er mange, der tror, at en grill kun kan bruges til kød. Det passer ikke. Du kan tilberede alt på en grill. Det samme gælder bålstedet. Det handler bare om at gøre det på den rigtige måde. Om det så kommer til at smage godt, afhænger af, om du er god til at lave mad over et bålsted. Det må tiden vise.
Eksperimenter endelig med at tilberede alle mulige slags retter på et røgfrit bålsted. Du kan lave spændende, små forretter og lækre hovedretter. Du kan også lave fantastiske desserter. Måske får du lyst til at eksperimentere med at bage brød?
Bliv sundere
Når du bruger mere tid og energi på din madlavning, bliver din mad mere lækker. Det er ikke helt uden grund, at man nogle gange taler om kærlighed som en hemmelig ingrediens. Din mad kommer nemlig til at smage bedre, når du bruger noget tid på den.
Med mere lækker mad vil dine smagsløg hurtigere blive tilfredse. Du vil have brug for at spise mindre. Det smager nemlig af mere, så der skal ikke helt så meget til.
Når du leger med madlavning og eksperimenterer med noget nyt, vælger du måske også nogle gode råvarer. Du køber ikke det forarbejdede og udvandede, men noget godt. Det øger også sundheden.