Oplevelser med god mad i Sønderborg og resten af Sønderjylland

Corona pandemien har gjort at 2020 har været et år, hvor man var nødt til at lægge sine ferier om til primært at være i Danmark. Det kan se ud som om, at året 2021 nødvendiggør samme kreative løsninger. Det gør som sådan heller ikke så meget, for Danmark har mange gode perler at byde på. F.eks. kan en weekendtur til Sønderjylland være et oplagt oplevelsessted. Specielt hvis man ikke i forvejen har det store kendskab til det Sønderjyske vil en tur til Sønderjylland være helt oplagt som weekendtur. Det er bestemt også oplagt for dem, der kender Sønderjylland i forvejen, da der er mange oplevelser i vente. Noget af det vigtigste når man er på tur er klart maden.

Sønderborg

Sønderborg og omegn byder på mange timers gode oplevelser. Man kan f.eks. få nogle timer til at gå i shoppingcentret Borgen, der er placeret tæt ved gågaden i Sønderborg. I Borgen finder man mange muligheder, for at få noget at spise. Det er ikke de store kulinariske eller gastronomiske oplevelser, men der er lækkert og anstændigt mad, for dem der ikke har den store pengepung. Omkring Sønderborg er der forskellige seværdigheder såsom Gråsten Slot i Gråsten. Der er også muligheder for længere ture i Als, hvor Sønderborg ligger. Hvis man er til bl.a. klassisk musik, kan en tur på Alsion være en oplagt idé under opholdet i Sønderborg. Alsion ligger flot placeret ned til vandet, der deler Sønderborg midt over mellem fastlandet og Als. Der er mange muligheder for at få noget at spise i Sønderborg og de forskellige restauranter kan nemt fremsøges via søgemaskiner online. Hvis man er til lidt byfester mens man er sted, så skal man klart læse mere her.

Haderslev

Haderslev er beliggende ud til fjorden men længere oppe i landet end Sønderborg. I Haderslev er en tur på Damende klart et besøg værd, hvor man kan nyde sin lækre mad med udsigt til Haderslev Dyrehave og Haderslev Fjord. Netop naturen i og omkring Haderslev skal klart fremhæves. Dyrehaven byder på mange timers flot natur med mulighed for at se både dådyr og krondyr. Kører man lidt væk fra Haderslev til Årøsund kan man nyde lækker mad på Årøsund badehotel. Tager man færgen over til Årø er der også gode oplevelser med lokal vin fra Årø vingård, øl fra Årø bryggeri eller en lækker frokost på Brummers Gaard.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *