Mad i køkken

Madlavning med hele familien

Madlavning bliver ofte betragtet som noget kedeligt og som en byrde, der bare skal overstås hurtigt. Det er en skam, og madlavning er alt andet end kedeligt. Madlavning bør anses som en aktivitet, som kan inddrage hele familien. Følg med i denne tekst for at få motivation til kreativ og hyggelig madlavning.

Tag hele familien med køkkenet

I stedet for at gøre køkkenet til din individuelle arbejdsplads, så kan du med fordel vende til det et værksted for kreativ udfoldelse og samarbejde. Det er altid godt med en åben samtale omkring madlavningen. Mere specifikt, kunne det være en større inddragelse af børnene, som oftest har en mening eller ønske omkring madretters udfoldelse, så derfor kunne det gavne selve processen omkring madlavningen. Plads til kreativitet, forskellige eksperimenter med maden samt børnenes ideer eller forslag kan alle sætte præg på madlavningen. Du kan med fordel lave en ordning som går ud på at du samler familien til et lille møde i køkkenet, hvorpå I i fællesskab giver børnene medbestemmelse hvad angår udvælgelse af opskrift.

Opskrifter

Der er ingen tvivl om, at der er hundredvis af forskellige websider med opskrifter til alverdens mad. Det kan da være svært at finde frem til den rigtige, og man ender med at bruge timevis på at søge nettet tyndt. Hvis du har sund kost i overvejelserne, når der skal findes en opskrift, så kan du tjekke mine egne opskrifter ud, som bærer præg af en sund kost med vigtige råvarer.

Køkkenet skal have plads til andet end mad

Det er ingen hemmelighed, at det kan være svært at lokke børn til at deltage i madlavningen. Hvis du har pladsen til det, så tag da jeres kæledyr med i køkkenet, eksempelvis jeres hund. Hvis børnene melder sig ude af madlavningen, så har de stadig hunden at lege med i køkkenet, og på den måde forbliver i alle samlet ét sted. På denne måde beholder i også det gode nærvær mellem jer, som er vigtigt for enhver familie men også for jeres hund. Hunde har stort behov for nærvær og kærlighed fra dens ejere.

Hvordan du kan gøre

Hvis du har brug for lidt inspiration herfra, så får du det, naturligvis. Hvis du kan lide ideen om hunden i køkkenet, så kunne du med fordel indrette et lille hjørne til jeres hund. Et sted hvor hunden ikke ligefrem er i vejen for jer og jeres gøremål, men et sted hvorfra den kan se jer, og et sted hvorved den kan lege med jeres børn, og ikke mindst nyde godt af hele familiens kærlighed. Et lille hjørne til jeres hund kunne bestå af en komfortabel hundeseng fra Canem.dk. Der er mange hundesenge på markedet, og det kræver en nøje udvælgelse, da hunde foretrækker komfort og kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *