Sundt hår med øko produkter

At leve et sundt liv er et mål som mange gerne vil opnå. ”Sundt liv” breder sig over mange områder såsom ”sund mad”, ”sund krop” eller ”sundt sind”. Kroppen sætter pris på sundhed og det er lidt ligesom forkælelse for sjælen. Men vidste du at man også kan have sundt hår? Ligesom resten af kroppen kan man forkæle sig selv ved at tage sig af håret. 

Der findes adskillige økologiske produkter, som giver håret en god behandling samtidig med at kroppen får adgang til naturlige, økologiske ingredienser. Det er muligt at selv købe dem, men mange saloner bruger også selv disse produkter da de garanterer kvalitet og sundhed. Du kan læse mere om en af de saloner her på https://www.salon-matin.dk/.

Hvad er økologiske hårprodukter? 

I Danmark er der lov om at man skal sørge for kvalitet og sundhed i kosmetik så det ikke truer befolkningens sundhed. Se mere om EU lovgivning omkring kosmetik her på denne side https://mst.dk/kemi/kemikalier/saerligt-for-borgere-om-kemikalier/groenne-tips/din-personlige-pleje/faelles-baggrund/eu-regler-om-kosmetik/.

Økologiske hårprodukter går den ekstra længde her fordi der er fokus på økologisk materiale. Det er alligevel altid en god ide at tjekke produktbeskrivelsen når man kigger på produkter. Man kan altid kigge efter certificeringer, som viser at produktet ligger netop i den økologiske kategori. 

Hvorfor vælge øko produkter?

Økologiske hårprodukter har efterhånden fået meget efterspørgsel på markedet og det åbner vejen på får nye produkter. Det er desuden også sundere for kroppen og specielt dit hår. Der er mange grunde til at købe økologiske hårbehandlinger;

  • Med øko produkter, kan man undgå kemikalier som kan medføre til skæl og kløen i hovedbunden blandt andre bivirkninger. 
  • Ved at skifte til økologi, skåner du også miljøet da produkterne er lavet gennem naturlige landbrugsmetoder.
  • Selvom disse produkter kan være dyre, får man også en del mere for pengene. 
  • Man kan stole på at de naturlige produkter er med til at øge sikkerheden for ens hår. Der er desuden også mindre risiko for at hovedbunden kommer til at lide skader. 

Når man skifter hårprodukter, er det ikke sikkert at man mærker effekten med det samme, men det betyder ikke at det ingen effekt har. Tværtimod. Håret skal have tid til at vænne sig til det nye produkt.